Om oss

Solrosens förskola ligger i stadsdelen Husensjö och Rosengården. Vårt hus är omgivet av en stor, lummig gård med massor av lekmöjligheter. Barnen kan leka bland rutschkanor och gungor eller smyga in bland våra höga buskage och skapa sin egen fantasivärld.

På gården har vi också en fin grillplats, odlingslådor, insektshotell, hinderbana, lek-kök och bambuskog. Dessutom har vi gångavstånd till härliga grönområden, Fredriksdals friluftsmuseum och Jordbodalen. Vi bedriver ett hållbart och hälsofrämjande arbete på förskolan.

På förskolan finns tre avdelningar för de yngre barnen och tre avdelningar för de äldre barnen. Avdelningarna samarbetar utifrån ett tydligt 1-5 års perspektiv på barnets utveckling och lärande.

Ekologisk och kravmärkt mat

På vår förskola lagar vi maten på plats i vårt kök. Vi vill ge barnen en positiv bild av mat. För att uppnå bästa resultat lagar och bakar vi allt från grunden. Det sprider en doft av hemlagad mat och nybakt bröd utanför kökets dörrar. Solrosens kök levererar också mat till andra förskolor i området. Vi jobbar mycket med ekologiska råvaror. En del måltider är helt ekologiska.

Vårt närområde

Solrosens förskola centralt belägen i Helsingborg. Skolan och förskolorna här är omringade av grönområden för lek och utevistelse. Området är även väl skyddat från biltrafik. Integrerat i skolan ligger stadsdelens bibliotek och inom gångavstånd når vi kulturella utbud och fritidsaktiviteter.

I närområdet hittar du Nanny Palmkvistskolan med årskurserna F-6 med tillhörande fritidshem samt Galaxens förskola, Hoppetossans förskola, Husensjö förskola, Myrans förskola, Nyckelpigans förskola, Regnbågens förskola, Skarans förskola, Växthusets förskola, John Blunds förskola och fritidshem och stadens astma- och allergiförskola Svalan. I området finns även familjecentralen Fröhuset.